دستور امام خامنه اي به افسران جنگ نرم نشان مي دهد ما همچنان در جنگي فرهنگي هستيم و متاسفانه نهادهاي فرهنگي نتوانسته اند به وظايف خود در اين جنگ نرم عمل کنند و به همين دليل رهبر معظم انقلاب فرمان آتش به اختيار را به جوانان مومن و متدين در دانشگاهها مي دهند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، "در دانشگاه خيلي مي شود کار کرد، اتفاقاً در دانشگاه بايد کار کرد. چه کسي بايد در دانشگاه کار بکند؟ شما. شما تشکّلها هستيد که در دانشگاه بايد کار بکنيد. البته خطاب بنده در غير از اين جلسه به همه است؛ من به همه آن هستههاي فکري و عمليِ جهادي، فکري، فرهنگي در سرتاسر کشور مرتباً مي گويم: هرکدام کار کنيد؛ مستقل و به قول ميدان جنگ، آتشبهاختيار."
به گزارش افکارنيوز، اين بخشي از سخنان مهم رهبر معظم انقلاب اسلامي در جمع دانشگاهيان است، معظم له در اين ديدار به موضوع مشکلات فرهنگي اشاره مي کنند که نشان از دغدغه ايشان و بي توجهي مسئولان دارد و به همين دليل است که روي سخن خود را خطاب به فعالان دانشجويي قرار مي دهد که در مقابل هجوم فرهنگي غربي ها آتش به اختيار عمل کنند.
امام خامنه اي در طول سالهاي گذشته بارها و بارها بر موضوع سبک زندگي ايراني-اسلامي تاکيد فرموده اند و از مسئولان خواسته اند زمينه اجراي اين مهم را فراهم سازند اما ناگهان در کشور موضوع سند 2030 مطرح مي شود که نه تنها مغاير مباني انقلاب و اسلام است که به تعبير مقام معظم رهبري استقلال کشور را نيز هدف گرفته است.
سوال اينجاست مسئولان نهادهاي فرهنگي و اجرايي کشور در زمينه مسائل فرهنگي چه کرده اند، کارنامه دولت يازدهم در حل مشکلات فرهنگي چه بوده است؟
براي رسيدن به اين سوال که چرا مقام معظم رهبري در زمينه مسائل فرهنگي به دانشجويان فرمان آتش به اختيار مي دهند را بايد در عملکرد مسئولان ديدف زماني که در جنگ و شبيخون فرهنگي دشمن عليه کشور پخش ربنا قبل از افطار به نظر دولتي ها مساله اصلي و اساسي مي آيد مشخص است مسئولان نه تنها نتوانسته اند دغدغه هاي اصلي حوزه فرهنگي را بشناسند بلکه کارنامه مثبتي نيز از اجراي منويات رهبري در زمينه مسائل فرهنگي ندارند.
معناي آتش به اختيار چيست؟
آتش به اختيار / Weapons Free» در ميدان رزم در مقطعي به کار ميرود که فرمانده قرارگاه، ستاد يا صف توان مديريت نيروها و مديريت فرمان آتش را به دلايل مختلف نداشته باشد. در واقع به طور مرسوم، وضعيت بايد به شکل «آتش به فرمان / Weapons Hold» باشد اما اگر امکان تشخيص از فرمانده ميدان يا ستاد سلب شده باشد، به افسران تحت امر فرمان آتش به اختيار را ميدهند و تشخيص را برعهده افسران ميگذارند. «آتش به اختيار» در خطوط دفاعي و نگهباني عمدتاً در مقابل مهاجمان ناشناس به عنوان رويکردي دفاعي کارکرد دارد. نکته ديگر اينکه فرمان «آتش به اختيار» در شرايط جنگي کارکرد دارد و در غير اين صورت فرمان «آتش به احتياط / Weapons Tight» کارکرد دارد.
تفاوت «آتش به احتياط» با «آتش به اختيار» به خطير بودن موقعيت بازمي گردد. در موقعيت آتش به احتياط که معمولاً در صحنههاي غيرجنگي کارکرد دارد، بايد از دشمن بودن طرف مقابل اطمينان حاصل کرد و سپس شليک نمود اما در وضعيت «آتش به اختيار» که خطير بودن اوضاع را نشان ميدهد و در صحنه نبرد کارکرد وسيع تري دارد، بايد بيشتر جانب احتياط را به خرج داد و براي اطمينان از حفظ جبهه خودي، برخورد محتاطانه با دشمن نداشت.
دستور امام خامنه اي به افسران جنگ نرم نشان مي دهد ما همچنان در جنگي فرهنگي هستيم و متاسفانه نهادهاي فرهنگي نتوانسته اند به وظايف خود در اين جنگ نرم عمل کنند و به همين دليل رهبر معظم انقلاب فرمان آتش به اختيار را به جوانان مومن و متدين در دانشگاهها مي دهند.